Ukusna jagnjeća čorba

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
08/11/2019
"Gledajući ovu jagnjeću čorbu pitamo se - ima li još hleba ili smo zaboravili da kupimo "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1 komad + bujon od njenog kuvanja
  • luk
  • pirinač - 6 - 7 kašika
  • nana
  • so
  • biber
  • selen
  • ulje
  • za zapršku
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i skuvamo jagnjeću glavu u ekspres loncu oko 20 minuta. Nakon toga je odvojimo od kostiju i sečemo meso, tako da odgovara za jagnjeću čorbu. Procedimo bujon.

Sipamo bujon u odgovarajuću šerpu i dodajemo vodu dok ne bude dovoljna količina, dodajemo isečen luk u nju.

Kada čorba provri dodajemo meso i ostavljamo da vri oko 10 minuta.

Na kraju dodajemo očišćen i opran pirinač i dodajemo i njega u čorbu. Gotova je kad je pirinač skuvan. Začinjavamo solju i biberom sklanjamo sa ringle.

Operemo selen i nanu i isečemo i stavljamo u jagnjeću čorbu.

Ostavljamo je da se ohladi i pripremamo zapršku, muteći žičanom mutilicom jaje i kiselo mleko i dodajemo im jednu kutlaču tople čorbe, mešamo energično i posle još jednu kutlaču čorbe i na kraju pripremljenu zapršku sipamo u šerpu sa čorbom i mešamo dobro.

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar