Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Ravan ražani hleb spirala

Ravan ražani hleb spirala

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Ravan ražani hleb spirala
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ražani hleb, kakav do sada niste probali - neće ni mrvica ostati od njega"

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 150 g
  • belo brašno - 150 g
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 10 g, kockica
  • med - 1 supena kašika
  • so - prstohvat
  • seme maka - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte dve vrste brašna i stavite u posudu. Dodajte prstohvat soli. Sipajte vodu u kojoj ste rastvorili kvasac i jednu supenu kašiku mesa. Počnite da mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo.

Ako je potrebno dodajte prilikom mešenja još brašna. Stavite testo u posudu.

Pokrijte parčetom najlona ili krpom. Ostavite na toplom dok se ne udvostruči.

Nadošlo testo izvadite na brašnom posutu radnu površinu. Od njega kidajte malo parče. Napravite loptu i stavite u veliki pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažite lopticu četkom, potopljenom u vodu i pospite obilno semenom maka. Od preostalog brašna napravite fitilje jednake veličine i težine.

Rasporedite ih oko lopte, uvijte ih lagano da se približe jedan drugom.

Pospite hleb brašnom i uz pomoć oštrog noža prorežite fitilje.

Sačekajte 20 minuta da testo odstoji. Pecite ražani hleb spiralu na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35- 40 minut.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: