Čorba sa bukovačom i slaninom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
14/11/2019
"Svi ste čuli za čorbu sa bukovačom, ali, da li ste probali da dodate i slaninu - bude čarobno ukusna "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano66
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Sitno iseckajte luk ili ga sameljite. Očistite ili isecite na krugove mladi beli luk, a paradajz oljuštite i izrendajte. Očistite i isecite bukovaču, odvojite mali panjić, pošto je žilav. Isecite i njih sitno.

2. Ugrejte ulje i maslac i u njima dinstajte prvo luk i beli luk, kad omekšaju dodajte slaninu ili pančetu, sitno iseckane. Nakon minut stavite pečurke, so i biber po ukusu i kuvajte 4-5 minuta uz periodično mešanje na umerneoj vatri.

3. Dodajte paradajz, promešajte minut-dva i pržite i njih i nakon toga sipajte dve vrste bujona. Kuvajte na tihoj-umerneoj vatri 25-30 minuta i dodajte bujon ili vodu, pošto će se nivo tečnosti redukovati. Pred kraj kuvanja stavite i fidu i kuvajte onoliko koliko je navedeno na pakovanju. Ja volim debelu fidu za ovu čorbu.

4. Isključite ringlu i sklonite šerpu, ostavite nekoliko minuta da padne temperatura.

5. Umutite sastojke za zapršku i u nju sipajte jednu kutlaču toplog bujona, promešajte i stavite drugu i treću kutlaču. Nakon toga sve vratite ponovo u šerpu i promešajte.

6. Servirajte čorbu sa bukovačom i slaninom toplu i pospite svežim ili sušenim peršunom. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar