Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pirinča»Čorba od pirinča sa pilećim fileom i prazilukom

Čorba od pirinča sa pilećim fileom i prazilukom

Čorba od pirinča sa pilećim fileom i prazilukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Kako da učinite pirinčanu čorbu neodoljivom - dodajte piletinu"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 200 g
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • biber
  • kari - 1 kašičica
  • za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 125 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo. Izvadite i ostavite da se ohladi. Iskidajte ga na male parčiće.

Isecite povrće na sitno i izdinstajte ga u malo masnoće. Dodajte bujon, u kome ste kuvali meso. Stavite pirinač, iskidano meso i začine. Kuvajte 15 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Napravite zapršku, stavljajući u posudu kiselo mleko, žumance i brašno.

Promešajte žicom. Sklonite čorbu sa ringle. Dodajte u malim količinama bujon u zapršku, dok se ne ujednače temperature. Sipajte celu zapršku u čorbu.

Vratite na ringlu. Sačekajte da provri i isključite. Servirajte dok je topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: