Način pripreme
Unapred oprana pačija krilca, očišćenu i prepolovljenu šargarepu, paškanat, dva stručka celera, polovinu od mladog luka, peršun i korijander prelijte velikom količinom vode. Stavite biber i kuvajte sat vremena na umerenoj vatri.
Pačije meso izvadite, očistite od kostiju i iseckajte, a bujon procedite. Od povrća iz njega sačuvajte samo šargarepu i paškanat, njih iseckajte na male kocke.
U blenderu sameljite ostali luk, beli luk i treći stručak celera. Prepržite na malo ulja. Nemojte koristiti mnogo masti, jer pačiji bujon od kuvanja krilca postaje veoma mastan zbog odvojene pačije masti.
Ali to je korisna i čista mast, koja osim toga daje neverovatan ukus pačijoj supi.
U zaprženo i samleveno povrće dodajte paradajz pire i nalijte bujon. Bilo bi dobro da je njega 2.3-3 l, ali ukoliko se redukovao tokom kuvanja, razredite ga s malo vode i stavite vegetu i so po ukusu.
Kada počne da kipi, dodajte sitno iseckano povrće i meso, a nakon toga i skuvan krupan pasulj, divlju nanu, ostali peršun i korijander - iseckani.
Kuvajte još 10-15 minuta, sklonite sa vatre i ostavite da temperatura polako spadne.
Za zapršku umutite dva žumanca s malo vode, so i sirćeta. Stavite dve-tri kutlače bujona, kako bi se zadržala određena temperatura i polako izlijte nazad u čorbu.
Dobro je promešajte i poslužite vruću.
Prijatno s ovom aromatičnom i ukusnom čorbom od pačijeg mesa i pasulja!