Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija supa»Pačija čorba sa pasuljem

Pačija čorba sa pasuljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pačija čorba sa pasuljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
108 min.
Porcije
6
"Pačija čorba se jede vruća - da ogreje dušu i da donese pravo zadovoljstvo"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g, krupan, skuvan, beli
  • pačija krilca - 3 - 4 komada, gornji deo
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • paškanat - 1 koren
  • mladi luk - 5 - 6 stručaka
  • peršun - 5 - 6 stručaka
  • korijander - 2 - 3 stručka
  • celer - 3 stručka
  • beli luk - 2 čena
  • vegeta - 1 supena kašika, od povrća
  • ulje - 3 supene kašike
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • žumance - 2 komada
  • sirće - 2 supene kašike
  • divlja nana - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Unapred oprana pačija krilca, očišćenu i prepolovljenu šargarepu, paškanat, dva stručka celera, polovinu od mladog luka, peršun i korijander prelijte velikom količinom vode. Stavite biber i kuvajte sat vremena na umerenoj vatri.

Pačije meso izvadite, očistite od kostiju i iseckajte, a bujon procedite. Od povrća iz njega sačuvajte samo šargarepu i paškanat, njih iseckajte na male kocke.

U blenderu sameljite ostali luk, beli luk i treći stručak celera. Prepržite na malo ulja. Nemojte koristiti mnogo masti, jer pačiji bujon od kuvanja krilca postaje veoma mastan zbog odvojene pačije masti.

Ali to je korisna i čista mast, koja osim toga daje neverovatan ukus pačijoj supi.

U zaprženo i samleveno povrće dodajte paradajz pire i nalijte bujon. Bilo bi dobro da je njega 2.3-3 l, ali ukoliko se redukovao tokom kuvanja, razredite ga s malo vode i stavite vegetu i so po ukusu.

Kada počne da kipi, dodajte sitno iseckano povrće i meso, a nakon toga i skuvan krupan pasulj, divlju nanu, ostali peršun i korijander - iseckani.

Kuvajte još 10-15 minuta, sklonite sa vatre i ostavite da temperatura polako spadne.

Za zapršku umutite dva žumanca s malo vode, so i sirćeta. Stavite dve-tri kutlače bujona, kako bi se zadržala određena temperatura i polako izlijte nazad u čorbu.

Dobro je promešajte i poslužite vruću.

Prijatno s ovom aromatičnom i ukusnom čorbom od pačijeg mesa i pasulja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti