Način pripreme
Pečurke se očiste vlažnim kuhinjkim ubursom, oljušte se, drške se odstrane.
Pomoću male kašičice, veoma pažljivo da se ne polome, izgrebe se njihov rebrasti deo, taman, ne znam kako se naziva.
Poređaju se u posudu za pečenje i na papir za pečenje, da bude ugodnije.
Posipaju se biberom i mlazom marinade od sušenog paradajza pomoću kašike ili viljuške.
Ostavljaju se sa strane.
Čenovi belog luka se oljušte i iseckaju nožem. Stavljaju se u blender, dodaje se isečen sušen paradajz, listovi peršuna, kocke hleba, posipa se sa nekoliko listova bosiljka, origanom i solju.
Izblenda se nekoliko puta, dok se smesa ne pretvori skoro u pastu. Izvadi se.
Gotovom smesom se pune pečurke.
Punjene pečurke se posipaju kockama mocarele.
Punjene pečurke sa sušenim paradajzom se peku na 180 stepeni oko 15-17 minuta.