Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Pečurke»Pečurke punjene sušenim paradajzom

Pečurke punjene sušenim paradajzom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2203k221
Pečurke punjene sušenim paradajzom
Fotografije: marcheva14
2 / 5
26/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
4
"Postoje svakakve punjene pečurke, ali toliko ukusne nisu za propuštanje - a i aroma im je jednistvena takva - jednostavno neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 7 - 8 komada, velike sa širokom kapom
  • origano - nekoliko svežih grančica, listovi
  • marinada - 3 - 4 kašike, od sušenog paradajza
  • peršun - 4 - 5 struka
  • beli luk - 2 čana
  • bosiljak - nekoliko listova
  • hleb - 100 - 120 g, kriške
  • sušeni paradajz - 7 - 8 komada
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • mocarela - 1 lopta, na kocke
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste vlažnim kuhinjkim ubursom, oljušte se, drške se odstrane.

Pomoću male kašičice, veoma pažljivo da se ne polome, izgrebe se njihov rebrasti deo, taman, ne znam kako se naziva.

Poređaju se u posudu za pečenje i na papir za pečenje, da bude ugodnije.

Posipaju se biberom i mlazom marinade od sušenog paradajza pomoću kašike ili viljuške.

Ostavljaju se sa strane.

Čenovi belog luka se oljušte i iseckaju nožem. Stavljaju se u blender, dodaje se isečen sušen paradajz, listovi peršuna, kocke hleba, posipa se sa nekoliko listova bosiljka, origanom i solju.

Izblenda se nekoliko puta, dok se smesa ne pretvori skoro u pastu. Izvadi se.

Gotovom smesom se pune pečurke.

Punjene pečurke se posipaju kockama mocarele.

Punjene pečurke sa sušenim paradajzom se peku na 180 stepeni oko 15-17 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: