Rižoto sa pečurkama na italijanski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
29/11/2019
"Isproban recept za lagani rižoto na italijanski način sa kojim svako može da zablista kao majstor kuvar "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano229
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk se usitni i zaprži u širokom tiganju sa debelim dnom sa jednom kašiko maslinovog ulja i jednom grudvom maslaca (veličine kutije za šibice).

Očišćene i isečene pečurke se dodaju u tiganj u dinstaju se nekoliko minuta.

Dodaje se pirinač i meša se povremeno dok ne postane prozračan.

Dodaje se čaša belog vina i nakon što ispari ringle se malo smanjuje i postepeno se dodaje kutlaču po kutlaču topao bujon od pečuraka. Cilj je da pirinač postepeno upije bujon.

Nakon oko 20 minuta kada pirinač upije svu tečnost bujona, tiganj se sklanja sa ringle i dodaje se narendan parmezan, so, sveže mleveni biber po ukusu i prstohvat ljute aleve paprike.

Pri serviranju svake porcije rižota dodaje se kašičica maslaca i po želji dodatno parmezan.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar