Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Frikase piletina sa pečurkama

Frikase piletina sa pečurkama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Frikase piletina sa pečurkama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Jedinstveno ukusna varijanta omiljenog frikasea - sa pečurkama i maslacem!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 700 g, bez kostiju
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • so - 2 kašičice
  • biber - u zrnu
  • Za frikase
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 100 ml, biljna
  • mirođija - po ukusu
  • brašno - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso u posoljenoj vodi i čim provri dodajte luk, isečen na pola, prepolovljene čenove belog luka i zrna bibera. Ostavite da se kuva oko 30 minuta.

Zagrejte maslac u drugoj posudi i stavite pečurke da se zaprže, prethodno očišćene i isečene na kriške. Čim omekšaju i zaprže se dodajte brašno i mešajte energično.

Čim se rastvori sklonite s ringle i postepeno dolijte 600 ml bujona. Vratite na ringlu i mešajte oko 5 minuta dok se ne dobije gusti sos za frikase.

Iseckajte mirođiju i dodajte je u jelo. Na kraju promešajte iskidano pileće meso i dolijte u tankom mlazu pavlaku. Mešajte frikase, a ako je potrebno začinite biberom i solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: