Ćuftice u tadžinu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/12/2019
"Napravite mesto na svojoj trpezi za ovaj specijalitet iz marokanske kuhinje "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa prethodno narendanim lukom, belim lukom i začinima i dobro zamesite. Vlažnim rukama oformite male ćuftice koje pržite dok ne postanu braon u zagrejanoj masnoći, zagrejanoj u tadžinu.

Izvadite ćuftice na kuhinjsku ubrus da se ocede ov diška masnoće. Odaspite masnoću za prženje da ostane samo 1-2 kašike ulja i u njoj zapržite isečen luk i narendan paradajz.

Ostavite sos da vri oko 7-8 minuta na tihoj vatri, nakon toga vratite nazad ćuftice, dodajte paradajz pire, prethodno razmućen u pola šolje vode i začine.

Nakon još 4-5 minuta razbijte jaja i kuvajte dok se ne isprže. Servirajte jelo sa skuvanim kuskusom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar