Torta sa dulse de leće

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Torta sa dulse de leće
Fotografije: Anonymous
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
16
"Torta sa dulse de leće - nemamo šta više da kažemo, samo ćemo uzeti viljuškicu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • orasi - 180 g, mleveni ili bademi
  • prezle - 20 g
  • vanila - 1 mahuna
  • Za krem
  • dulse de leće - oko 400 g
  • pavlaka - 1 šolja, slatka (1 šolja = 240 ml)
  • Za glazuru
  • pavlaka - 100 ml, nezaslađena
  • crna čokolada - 100 g
  • maslac - 20 g
  • Za ukras
  • koštunjavo voće - ušećereno (krokan)
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca i polovina šećera se umute dok ne pobele na visokoj brzini miksera. Belanca i preostali šećer se umute u tvrd sneg.

Pomešaju se orasi, vanila, prezle i počinje da se dodaje kašika po kašika u žumanca, na smenu sa belancima. Radi se špatulom. Testo se sipa u kalup za tortu prečnika oko 24-26 cm sa pokretnim dnom, pokrivenim papirom za pečenje.

Peče se na 170 stepeni oko 25-30 mintua. Veći deo vremena se suši. Ostavlja se da se ohladi.

Krem: Umuti se pavlaka pomoću miksera u tvrd sneg. Dodaje se dulse de leće i pažljivo se meša špatulom u ujednačen krem.

Preko ohlađene torte se sipa gornji krem i izravna se špatulom. Ostavlja se na hladnom da se stegne oko 2 sata.

Glazura: zagreva se pavlaka na vatri sa grudvom maslaca i nalomljenom čokoladom. Sklanja se sa vatre i meša se dok se potpuno ne istopi čokolada. Ohlađena, a li ne i hladna sipa se preko krema od dulse de leće.

Ukrašava se po želji krokanom. Torta se drži na hladnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: