Način pripreme
Žumanca i polovina šećera se umute dok ne pobele na visokoj brzini miksera. Belanca i preostali šećer se umute u tvrd sneg.
Pomešaju se orasi, vanila, prezle i počinje da se dodaje kašika po kašika u žumanca, na smenu sa belancima. Radi se špatulom. Testo se sipa u kalup za tortu prečnika oko 24-26 cm sa pokretnim dnom, pokrivenim papirom za pečenje.
Peče se na 170 stepeni oko 25-30 mintua. Veći deo vremena se suši. Ostavlja se da se ohladi.
Krem: Umuti se pavlaka pomoću miksera u tvrd sneg. Dodaje se dulse de leće i pažljivo se meša špatulom u ujednačen krem.
Preko ohlađene torte se sipa gornji krem i izravna se špatulom. Ostavlja se na hladnom da se stegne oko 2 sata.
Glazura: zagreva se pavlaka na vatri sa grudvom maslaca i nalomljenom čokoladom. Sklanja se sa vatre i meša se dok se potpuno ne istopi čokolada. Ohlađena, a li ne i hladna sipa se preko krema od dulse de leće.
Ukrašava se po želji krokanom. Torta se drži na hladnom.