Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća pašteta od džigerice

Domaća pašteta od džigerice

Monika IvanovaMonika Ivanova
Kuvar
4312597
Domaća pašteta od džigerice
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Prefinjeno predjelo na dohvat ruke"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1/2 vezice
  • šaragrepa - 1 komad
  • svinjska džigerica - 400 g
  • crveno vino - 50 ml
  • luk - 1/2 glavica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite praziluk, šargarepe i luk i sipajte ih u tiganj prelijte vodom i dinstajte 10 minuta.

Za to vreme isecite svinjsku džigericu na sitne kocke i dodajte u smesu od povrća, dodajte još vode, začine po ukusu i dinstajte pod poklopcem još 25-30 minuta, u poslednjih 5 minuta dodajte vino.

Nakon što sklonite s vatre pasirajte dok se ne dobije glatka smesa, dodajući i maslinovo ulje da biste lakše pasirali. Servirajte paštetu sa kriškama hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: