Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba na turski način

Teleća čorba na turski način

Teleća čorba na turski način
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
48 min.
Porcije
5
"Ako želite ukusnu čorbu koja puni stomak i zagreva dušu - probajte ovu - raskošna je"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 250 g, na kocke
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • rezanca - šaka
  • celer - 1 struk
  • krompir - 1 komad
  • so
  • biber
  • selen
  • peršun
  • za zapršku
  • žumance - 1komad
  • kiselo mleko - 125 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso i stavite ga u ekspres lonac sa vodom (tek toliko da prekrije meso). Zatvorite poklopac i kuvajte pola sata. Isključite, izvadite meso i sačuvajte bujon.

Operite i isecite luk, paprike i šargarepu na sitno, krompir - na kocke.

U drugu šerpu sipajte malo ulja i izdinstajte svo povrće.

Dodajte bujon, stavite začine, meso, rezanca i kuvajte dok ne bude gotovo.

Napravite zapršku stavljajući u posudicu brašno, žumance i kiselo mleko. Umutite žicom.

Dodajte po malo bujona dok se dve temperature ne ujednače.

Sipajte zapršku u teleću čorbu.

Vratite na ringlu i sačekajte da provi. Isključite i sklonite sa ringle.

Pospite gotovu teleću čorbu na turski način svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti