Način pripreme
Zeca operemo, stavljamo u duboku šerpu i prelivamo jednakim delovima sirćeta i vode. Ostavljamo na hladnom bar 1 sat, vadimo, operemo tekućom vodom i dobro osušimo.
Na dno ovalne đuvečare poređamo polovinu povrća - luk, isečen na kriške, šargarepu - na debele krugove i čenove belog luka - na dva dela.
U široki tiganj, da može da stane ceo zec sipamo ulje. Stavljamo zeca i pržimo lepo sa svih strana.
Vadimo, posolimo i stavljamo u đuveč na povrće.
U tiganj, u kojem se pržio sec sipamo belo vino, dodajemo bugarski luk, piskavicu i piment. Kad tečnost provri, sa njom prelivamo zeca, dodajemo drugu polovinu povrća - ponovo tako isečeno, ruzmarin, majčinu dušicu i taro i dodajemo 1 šolju vode.
Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat i po, za to vreme nekoliko puta skidamo poklopac i prelivamo zeca tečnošću.
Proveravamo da li je gotovo, ako je potrebno pečemo dok ne bude gotovo.
Na kraju pečenja skidamo poklopca da porumeni odozgo dinstani zec.
Zeca sa povrćem iz đuvečare vadimo na odgovajući tanjir, a sos u đuvečari se malo zgusne sa skrobom, posle toga prelivamo jelo odozgo.
Prijatno sa ovim dinstanim zecom u đuvečari!