Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Gusta čorba sa piletinom

Gusta čorba sa piletinom

RosiRosi
Početnik
2112
Gusta čorba sa piletinom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Topla, ukusna, sa mesom - evo ovakva treba da bude prava čorba"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - ostaci koastiju od pileta
  • luk - 1 mala glavica, crni
  • šargarepa - 2 - 3
  • krompir - 3 komada
  • celer - 2 struka
  • ulje - 1 nepuna šolja za kafu
  • brašno - 2 ravne supene kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - mleven
  • limun - 1 komad
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kosti pileta/kokoške u šeru (od 4 l) sa hladnom vodom i solju, kuvajte dok ne bude gotovo.

Za to vreme oljuštite krompir i isecite na sitne kockice.

Očistite luk i sitno iseckajte. Operite šargarepu, isecite na krugove. Odvojite stabla celera od listova, oba dela iscite sitno i držite odvojene.

Izvadite kuvane kosti na tanjir i stavite svo povrće, bez listova celera da se kuvaju u bujonu. Piletinu odvojite od kostiju i vratite u povrće. Sada je trenutak za zapršku.

U malu šerpu sipajte ulje i ugrejte, dodajte brašno i promešajte drvenom kašikom.

Kad brašno potamni, dodajte hladno sveže mleko odjednom. Promešajte lepo, začinite začinima i mešajte dok smesa ne počne da se zgušćuje.

Skinite sos sa vatre, promešajte jaje i dodajte ga u sos. Kad dobijete homogenu smesu, sipajte zapršku postepeno u čorbru. Sada je trenutak da dodate sitno iseckane listove celera.

Servirajte pileću čorbu toplu, sa kriškom limuna, malo peršuna i sveže samlevenog bibera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti