Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posna janija od graška

Posna janija od graška

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Posna janija od graška
Fotografije: Niki
6 / 7
11/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Tradicija je nešto čega se pridržavamo, evo zašto smo rešili danas da vam predložimo ukusnu i posnu janiju od graška"

Potrebni sastojci

  • grašak - 200 g, svež (može i blanširan, zamrznut)
  • luk - 1 komad
  • kari - začin
  • biber
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • čubar
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • so - ako je neophodno
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo grašak i ocedimo od vode. Luk očistimo i isečemo na sitno. Sipamo u šerpu ulje (4 kašike). Sipamo isečen luk i grašak. Sipamo malo tople vode (1 šolju), posipamo kari po ukusu, biber po ukusu, uključujemo ringlu i dinstamo povrće dok ne ostane na masnoći.

Sipamo slatku alevu papriku, dimljenu alevu papriku i brašno. Mešamo nekoliko puta i sipamo toplu vodu (približno 4-5 šolja).

Kuvamo jelo ne stavljajući poklopac na šerpu, dok grašak dobro ne uvri, a tokom kuvanja možemo da dolivamo još tople vode.

Posipamo čubar po ukusu, a nekoliko minuta pre nego što sklonimo s ringle stavljamo kocku bujona od povrća i so ako je neophodno.

Možemo i dodatno da zgusnemo janiju sa graškom sa još malo brašna, rastvorenog u vodi, dok mešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti