Način pripreme
Stavljamo kolenicu da se kuva sa sitno iseckanim lukom i lovorovim listom.
Kad se kolenica skuva, skidamo veliču šerpu sa strane, vadimo kolenicu, odvajamo od kostiju i sitno sečemo. Vraćamo komadiće mesa u šerpu.
Ugrevamo ulje u šerpi i stavljamo alevu papriku da se prži nekoliko sekundi. Skidamo sa vatre, stavljamo malo hladne vode (100 ml) i vraćamo u šerpu. Tako će vaša čorba imati lepu crvenu nijansu.
Pomešamo brašno sa hladnom vodom i dodajemo takođe u šerpu.
Vraćamo šerpu na vatru i ostavljamo da vri još 10 minuta.
Skidamo šerpu sa vatre i dodajemo biber i so.
Za zapršku u čaši ili posudi umutimo jedno jaje i 5-6 kašika kiselog mleka dok ne dobijemo homogenu smesu. Od tople čorbe stavljamo nekoliko kašika u zapršku uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče, nakon toga dodajemo zapršku u čorbu od kolenice i gotovo je.
Ova čorba, kao i škembe čorba se servira sa sirćetom i ljutom alevom paprikom.