Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pihtije»Topla čorba od svinjskih kolenica

Topla čorba od svinjskih kolenica

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Topla čorba od svinjskih kolenica3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ako volite škembe čorbu, u ovu čorbu ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • brašno - 2 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 5 - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo kolenicu da se kuva sa sitno iseckanim lukom i lovorovim listom.

Kad se kolenica skuva, skidamo veliču šerpu sa strane, vadimo kolenicu, odvajamo od kostiju i sitno sečemo. Vraćamo komadiće mesa u šerpu.

Ugrevamo ulje u šerpi i stavljamo alevu papriku da se prži nekoliko sekundi. Skidamo sa vatre, stavljamo malo hladne vode (100 ml) i vraćamo u šerpu. Tako će vaša čorba imati lepu crvenu nijansu.

Pomešamo brašno sa hladnom vodom i dodajemo takođe u šerpu.

Vraćamo šerpu na vatru i ostavljamo da vri još 10 minuta.

Skidamo šerpu sa vatre i dodajemo biber i so.

Za zapršku u čaši ili posudi umutimo jedno jaje i 5-6 kašika kiselog mleka dok ne dobijemo homogenu smesu. Od tople čorbe stavljamo nekoliko kašika u zapršku uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče, nakon toga dodajemo zapršku u čorbu od kolenice i gotovo je.

Ova čorba, kao i škembe čorba se servira sa sirćetom i ljutom alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: