Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Pečene tikvice i paradajz sa parmezanom

Pečene tikvice i paradajz sa parmezanom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečene tikvice i paradajz sa parmezanom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
"Toliko su ukusne, da se odmah bacamo na njih, a ko zakasni - nek se ljuti sam na sebe"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 10 - 12
  • parmezan - 80 g
  • prezle - 200 g
  • peršun
  • so
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte prezle, dodajte izdašan prstohvat usitnjenog peršuna, istucan čen belog luka, prstohvat soli.

Sipajte maslinovo ulje mešajući dok se sastojci dobro ne zamaste. Pospite narendanim parmezanom.

Isecite tikviceu i paradajz na krugove. Podmaćite posudu za pečenje uljem.

Uvaljajte krugove povrća u prezle i poređajte u redove, ispravljene.

Ako vam ostane prezli, pospite ih odozgo za još hrskaviju koricu vašeg pećenog povrća.

Ispecite tikvice i paradajz na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Servirajte pečene tikvice i paradajz sa parmezanom kao garnirung za pečena mesa ili laganu večeru.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: