Način pripreme
1. Stavite u veliku šerpu sa vodom svo povrće i začine za bujon - povrće samo očišćeno i prepolovljeno.
Kada tečnost provri dodajte pačije batake i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo - oko sat.
2. Iseckajte luk i stavite ga da se zaprži lagano u ulju. Kupus isecite na tanke ivice i kada luk počne da se karamelizuje dodajte ga u njega, zajedno sa čenovima belog luka - sitno isečeni ili narendanih na fino rende. Sipajte vino i dinstajte na slaboj vatri.
3. Dodajte paradajz, alevu papriku i biber, lovorov list i malo soli i sipajte malo više do jedne šolje proceđenog bujona. Dinstajte oko 10 minuta i prebacite u posudu za pečenje, prelivajući sa još bujona. Koristite koliko procenite da je dovoljno da se potpuno u njemu skuva kupus. Stavite i pačije batake.
4. Pecite pod poklopcem u rerni na 200 stepeni ili uvjte posudu za pečenje aluminijumskom folijom.
Kada kupus upije tečnost i potpuno omekša, sklonite poklopac i ostavite još nekoliko minuta da meso dobije blagu preplanulost. Nakon toga vam ostaje samo da uživate u ovom jedinstvenom kiselom kupusu sa pačijim batacima.
Prijatno!