Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Kiseo kupus sa pačijim batacima

Kiseo kupus sa pačijim batacima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kiseo kupus sa pačijim batacima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
140 min.
Ukupno
155 min.
Porcije
4
"Kiseo kupus sa pačijim batacima - još jedan razlog da volimo zimu"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 750 - 800 g
  • pačiji bataci - 650 g, sveži
  • luk - 1 glavica ili 4 - 5 strukova, mladi
  • paradajz pire - 4 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 200 - 250 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 2 - 3 prstohvata
  • lovorov list - 2 komada
  • so - po ukusu
  • ulje - 1 šolja
  • Za bujon
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • celer - 2 struka
  • paškanat - 1 koren
  • biber - 6 - 8 zrna
  • peršun - 5 - 6 strukove
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite u veliku šerpu sa vodom svo povrće i začine za bujon - povrće samo očišćeno i prepolovljeno.

Kada tečnost provri dodajte pačije batake i kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne bude gotovo - oko sat.

2. Iseckajte luk i stavite ga da se zaprži lagano u ulju. Kupus isecite na tanke ivice i kada luk počne da se karamelizuje dodajte ga u njega, zajedno sa čenovima belog luka - sitno isečeni ili narendanih na fino rende. Sipajte vino i dinstajte na slaboj vatri.

3. Dodajte paradajz, alevu papriku i biber, lovorov list i malo soli i sipajte malo više do jedne šolje proceđenog bujona. Dinstajte oko 10 minuta i prebacite u posudu za pečenje, prelivajući sa još bujona. Koristite koliko procenite da je dovoljno da se potpuno u njemu skuva kupus. Stavite i pačije batake.

4. Pecite pod poklopcem u rerni na 200 stepeni ili uvjte posudu za pečenje aluminijumskom folijom.

Kada kupus upije tečnost i potpuno omekša, sklonite poklopac i ostavite još nekoliko minuta da meso dobije blagu preplanulost. Nakon toga vam ostaje samo da uživate u ovom jedinstvenom kiselom kupusu sa pačijim batacima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: