Način pripreme
Skuvajte pileće meso dok ne bude gotovo i skinite ga sa kostiju, pa ga sitno iseckajte.
Bujon procedite i polovinu iskoristite da u njemu skuvate pirinač.
Skuvajte pirinač i u posebnoj posudi crveno sočivo dok ne budu gotovi.
Kiselo mleko promešajte sa žumancem i brašnom i umutite.
Luk sitno iseckajte i stavite ga u odgovarajuću posudu u kojoj ćete kuvati čorbu sa malo ulja.
Upržite luk i dodajte mu kiselo mleko, žumance i brašno i dodajte malo bujona.
Dodajte i kuvano pileće meso, pirinač i sočivo. Ispasirajte sve dok ne bude glatko, dodajte so i alevu papriku po ukusu sa malo soka od limuna.
Pre nego što poslužite pileću čorbu istopite malo maslaca i u njemu na kratko ispržite zgnječeni beli luk, pa dodajte malo aleve paprike (po želji može da bude i dimljena aleva paprika).
U svaki tanjir turske pileće čorbe sa pirinčem i sočivom, kada je sipate, dodajte malo istopljenog maslaca sa belim lukom.