Način pripreme
1. Nasecite teletinu na krupne komade i marinirajte ga maslinovim uljem, biberom posolite prstohvatom soli. Ostavite meso da se opusti na sobnoj temperaturi.
2. Iseckajte sitno glavicu luka i upržite je u preostalom maslinovom ulju i maslacu na slaboj vatri dok ne omekša.
3. Za to vreme ugrejte tiganj sa malo masnoće na jakoj vatri. Ispržite zalogaje teletine sa svih strana do zlatne boje i sipajte sirće. Promešajte dobro, kako bi se sokovi iz mesa pomešali sa kiselinom.
4. Kada luk omekša, dodajte brašno, pojačajte vatru i pržite ga oko minute. Dodajte meso i hleb (iskidan ili nasečen na kockice - ionako će se raspasti kada upije tečnost tokom kuvanja) i mešajte još minut, pa zatim sipajte pivo i kuvajte poklopljeno oko 20 minuta na umerenoj vatri.
5. nasecite šargarepu na kolutove i stavite je u jelo. Dodajte i sve ostale začine, senf i još malo bibera. Ako želite da jelo ima više sosa, dodajte i malo vode. Sada je trenutak da dodate paradajz pire, ako želite (nema ga u originalnom receptu). Dinstajte još oko sat vremena ili dok meso ne bude potpuno mekano. Poklopac šerpe treba da bude dobro zatvoren, a povremeno promešajte, kako jelo ne bi zagorelo.
6. Gotovu teletinu na belgijski način poslužite veoma toplu, pospite je sa malo svežeg peršuna i po želji uz prilog sa prženim krompirom.
Ovo je tradicionalni način na koji se dinstana teletina služi, a krompir možete i sami da pripremite po svom ukusu.
Aromatično i neverovatno ukusno!