Banana hleb punjen krem sirom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404
24
859
33
Banana hleb punjen krem sirom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
14/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema100 min.
Skuvaj85 min.
Ukupno185 min.
"Nutricionisti savetuju po jedno tanko parče hleba. Pošto je banana voće, a voće je zdravo, bilo bi dobro da pojedemo po dva parčeta od ovog hleba. Deblja, naravno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kalup dimenzija 20x10 cm obložiti pek papirom.

Prosejati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet, pa dodati 150 g šećera, otopljeni maslac, jaja, mleko, ekstrakt vanile i sve dobro sjediniti.

Izgnječiti banane i dodati ih u testo. Dobro umešati.

Krem sir pomešati sa 50 gr smeđeg šećera, kašičicom narendane kore limuna i 3 kašičice soka limuna. Sjediniti.

Polovinu testa izručiti u pleh, sipati krem sir, ali ne do samih ivica kalupa, pa prekriti sa drugom polovinom testa.

Peći 85 minuta na 160 stepeni C.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: