Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Banana hleb punjen krem sirom

Banana hleb punjen krem sirom

Korisnik#244021Korisnik#244021
Kuvar
404281842
Banana hleb punjen krem sirom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
185 min.
"Nutricionisti savetuju po jedno tanko parče hleba. Pošto je banana voće, a voće je zdravo, bilo bi dobro da pojedemo po dva parčeta od ovog hleba. Deblja, naravno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 230 g
  • cimet - 1 kašičica
  • soda bikarbona - ¼ kašičice
  • jaja - 2 kom.
  • smeđi šećer - 200 g
  • mleko - 60 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 80 g
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • banana - 1.5 kom
  • krem sir - 250 g
  • limun - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup dimenzija 20x10 cm obložiti pek papirom.

Prosejati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet, pa dodati 150 g šećera, otopljeni maslac, jaja, mleko, ekstrakt vanile i sve dobro sjediniti.

Izgnječiti banane i dodati ih u testo. Dobro umešati.

Krem sir pomešati sa 50 gr smeđeg šećera, kašičicom narendane kore limuna i 3 kašičice soka limuna. Sjediniti.

Polovinu testa izručiti u pleh, sipati krem sir, ali ne do samih ivica kalupa, pa prekriti sa drugom polovinom testa.

Peći 85 minuta na 160 stepeni C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: