Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Pečene jarebice a la Rišelje

Pečene jarebice a la Rišelje

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pečene jarebice a la Rišelje
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
2
"Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala"

Potrebni sastojci

  • jarebice - 2 komada
  • slanina - 4 parčeta tanko isečena, dimljena
  • pečurke - 3 - 4 komada, po izboru
  • pirinač - 1 kašika
  • luk - 2 velike glavice
  • crveno vino - 100 ml
  • bujon od povrća - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • biber
  • maslac - grudva
  • so
  • maslinovo ulje
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U posudicu stavite omekšali maslac, sok od pola limuna, so i prstohvat bibera.

Namažite jarebice dobro ovom smesom spolja i iznutra.

Isecite luk na polumesece. Izgnječite ga sa solju.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite izdašan prstohvat isečenog luka, pečurke, isečene na male parčiće i pirinač. Začinite solju.

Sipajte bujon od povrće i poklopite posudu. Kuvajte dok pirinač ne nabubri.

Ostavite nadev da se ohladi. Njime napunite jarebice i probodite otvor čačkalicom. Uvijte oko svake ptice po dva parčeta dimljene slanine.

Na dno glinene posude stavite luk i ako vam je ostao nadev.

Odozgo rasporedite jarebice. Pomešajte preostali bujon od povrća sa sto grama crvenog vina i kašikom šećera.

Poklopite posudu i ispecite punjene jarebice oko sat i po na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ove pečene jarebice a la Rišelje su jelo dostojno kardinala!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: