Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kadaif»Kadaif sa mekanim kremom

Kadaif sa mekanim kremom

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Kadaif sa mekanim kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
"Domaći kadaif sa mekanim kremom - neka vam je život sladak čak i kada u nekim trenucima osećate gorčinu"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 600 g, svež
  • maslac - 250 g
  • šećer u prahu - 6 supenih kašika ili kristal
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 7 supenih kašika
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 60 g
  • vanila
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem, 800 ml od mleka stavljamo da se ugreje zajedno sa šećerom.

U posudi umutimo jaja, brašno i preostalo mleko. Stavljamo toplo mleko u smesu da se poravnaju temperature i nakon toga pomešamo.

Kuvamo dok se ne gusne uz neprestano mešanje. Nakon što skinemo sa vatre stavljamo maslac i vanilu.

Krem se može jesti kao desert ili da se koristi za razne kolače i torte.

Ostavljamo da se ohladi i pripremamo kadaif. Iskidamo sitno i u dubljoj posudi propržimo kadaif sa maslacem na tihj vatri, postepeno mešamo dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo šećer i pržimo 3-4 minuta.

Nakon toga u hladan krem dodajemo pavlaku i mutimo mikserom.

Rasporedimo polovinu kadaifa u pleh, pritiskamo lepo i poravnamo. Sipamo krem odozgo i sipamo ravnomerno preostali deo kadaifa.

Stavljamo kadaif sa mekanim kremom u plehu u frižider na 3-4 sata.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: