Način pripreme
Dobro osušimo hladne filee tilapije. Posipamo solju, biber i rendanu koru od limuna.
Stavljamo ih u pleh, obložen streč folijom i stavljamo u frižider na oko sat vremena.
Vadimo ribu i sušimo ponovo od tečnosti koja se odvojila od soli.
U pasator-posudu stavljamo brašno, pivo, žumanca, prašak za pecivo i malo soli. Pasiramo sastojke.
Posebno umutimo belanca na sneg i dodajemo u smesu za pohovanje, pomešamo ih pažljivo sa preostalim sastojcima.
Konzistencija smese treba da bude gusta kao testo za palačinke.
Potapamo filete tilapije u smesu za pohovanje i uvaljamo u prezle.
U nju dodajemo suve začine da se dodatno začini.
U tiganju sa ugrejanom mašću pohujemo filete.
Stavljamo pohovanu ribu na ubrus, menjamo dva puta. Držimo filee ribe na toplom, blizu ringle.
Pohovane filete tilapije serviramo sa prženim krompirom i pohovanim surimi štapićima.
Začinimo sokom od limuna.