Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa listovima vinove loze sa bulgurom i sirom

Sarme sa listovima vinove loze sa bulgurom i sirom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Sarme sa listovima vinove loze sa bulgurom i sirom
Fotografije: Genoveva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ukusne sarme od listova vinove loze sa sirom i bulgurom, serviramo ih sa mlečnim sosom sa belim lukom i želimo vam prijatno"

Potrebni sastojci

  • listovi vinove loze - 45 - 50 komada
  • pirinač - 1/2 šolje
  • bulgur - 1/2 šolje
  • kravlji sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 1 struk
  • mirođija - 1/2 veze
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve listove poparite na sekund u vreloj vodi i stavite u đevđir da se ocede od vode.

Dve vrste luka isecite i dinstajte u ulju. U njih dodajte opran i očišćen pirinač i bulgur.

Promešajte i sipajte 1 šolju vode. Ostavite na tihoj vatri da se krčka dok voda ne ispari.

Nakon toga dodajte mrvljeni sir i umućeno jaje, promešajte i skinite sa vatre.

Začinite solju, biberom i svežim mirođijom. Stavite po jednu kašičicu smese na svaki list i uvijte sarme. Pre nego što stavite uvijenu sarmu u šerpu, pritisnite je lagano dlanovima da se ocedi od vode i da sarma od listova vinove loze ostane čvrsta.

Ponovite proceduru dok trošite sastojke. Ovako poređane sarme od listova vinove loze u šerpi prelijte uljem i sipajte vodu dok se sarmice ne pokriju.

Stavite jedan tanjir da ih pritisnete i stavite da se kuvaju na tihoj vatri, ako pojačate vatru, postoji verovatnoća da će se iskidadi i da će pirinač izađi, zato ih kuvajte na tihoj vatri.

Dok se kuvaju, pripremite mlečni sos od kiselog mleka, belog luka i mirođije i prilikom serviranja servirajte kao dodatak uz sarme od listova vinove loze sa bulgurom i sirom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: