Čorba od pasulja sa kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
27/01/2020
"Nekadašnja gozba koju često spremamo i danas - čorba od pasulja sa kupusom nije za propuštanje "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kupus se iseče na tanke tračice. U šerpu se stavlja ulje da se zagreje.

Dodaje se kupus i malo vode. Ostavlja se da se dinsta, pri čemu se poklapa poklopcem. Meša se.

Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se na rende i dodaje se u kupus.

Dodaje se još malo vode i ponovo se ostavlja da se dinsta.

Dodaje se paradajz pire i promeša se.

Krompir se oljušti i opere. Seče se na veoma sitne kocke. Dodaje se u šerpu.

Beli luk se oljušti i iseče na kriške i dodaje se u šerpu.

Dodaje se kornzerva pasulja u kupus čorbu. Po proceni može da se doda još malo vode i da se ostavi da vri dok svo povrće ne omekša.

Peršun se opere i iseče na sitno. Dodaje se u čorbu od pasulja.

Čorba od pasulja sa kupusom se začinjava nanom, biberom i solju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar