Način pripreme
Isecite čenove belog luka na sitno. U tiganju zagrejte jednu šolju maslinovog ulja, ubacite beli luk, dodajte izdašan prstohvat peršuna i zapržite nekoliko minuta.
Dodajte miks školjki i škampa. Možete da ih stavite odmah zamrznute. Promešajte i sipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta da ispari alkohol. Sipajte paradajz pire i jednu šolju tople vode.
Kuvajte ragu oko 15 minuta, ili dok se sos ne zgusne i ne ostane skoro na masnoći. Sklonite sa ringle dok ne spremite palentu.
U šerpu sipajte litar vode. Sipajte kukuruzno i belo brašno, posolite i stavite na umerenu ringlu. Počnite odmah da mešate dok se palenta ne zgusne. Nastavite da kuvate još 20 minuta dok mešate energično drvenom varjačom. Sklonite gotovu palentu.
Sipajte odmah u tanjire, a odozo sipajte sos. Servirajte odmah!
Nek vam je slatko!