Način pripreme
Isecite belo pileće meso na kockice.
Iseckajte samo beli deo praziluka. U letnjoj sezoni možete koristiti običan luk.
U tiganju ugrejte šoljicu maslinovog ulja. Stavite kockice mesa i pržite kratko. Dodajte belo vino, sačekajte minut-dva dok alkohol ne ispari i stavite iseckani praziluk i pečurke, isečene na kriške.
Začinite biberom i solju. Poklopite posudu i pripremite nadev za pirog dok ne ostane na masti. Skinite posudu sa vatre. Ostavite da se ohladi.
Otvorite pravougaoni list lisnatog testa. U sredinu sipajte hladan nadev. Rasporedite po dužini, trudite se da razmak između kaja testa i nadeva bude jednak.
Oštrim nožem isecite dve strane testa na trake oko 2 cm.
Prebacite trake prvo sa jedne strane, posle sa druge i tako dok ne ispletete pirog.
Umutite žumance sa 1 supenom kašikom svežeg mleka. Namažite testo. Po želji možete posuti susamom.
Pecite pirog sa piletinom na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni, nakon toga smanjite na 170 stepeni na oko 25-30 minuta ili dok ne dobije lepu boju!