Način pripreme
Spremaju se dve ukusne i jednostavne salate sa ovim sastojcima i sjajno su rešenje za praznik i radni dan.
Za prvu salatu sipamo u posudu 300 g ceđenog kiselog mleka i mešamo sa 100 g majoneza.
Dodaje se so po ukusu, kašika malsinovog ulja, narendan sir i oljušteni i gnječeni čenovi belog luka. Meša se dobro viljuškom.
Koristila sam teglu domaćih pečenih crvenih paprika. Izvadi se 5-6 krupnih paprika i ocede se dobro od soka.
Iseku se na lente, a one se seku na male parčiće.
Pomešaju se sa ceđenim mlekom i mlečna salata se promeša. Sipa se u tanjir, garnira se maslinama.
Ako odstoji u frižideru biće još ukusnija.
Za drugu mlečnu salatu pomešamo preostalih 200 g ceđenog kiselog mleka i 100 g majoneza. Dodaje se kašika maslinovog ulja, beli luk i so po ukusu.
Kiseli krastavčići se ocede, iseku se na kocke i sve se promeša.
Mlečne salate za praznik se serviraju sa pečenim mesom, prženim ćufticama, šniclama ili jednostavno sa čašom domaće rakije za praznik.
Lako, brzo, i veoma ukusno!
Prijatno!