Voćna torta za dva sata

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
05/02/2020
"Ova voćna torta oduzima vreme, ali vredi, jer je krajnji rezultat čaroban "
Priprema80 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno100 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 3 komada, gotove
  • Za krem
  • mleko - 1 litar
  • skrob - 1 paket, od banane
  • šećer - 15 kašika
  • Za šlag krem
  • šlag u prahu - 1 kesica
  • mleko - 200 ml
  • Za ukras
  • mleko - 300 ml
  • pomorandža - 1 komad
  • mandarina - 1 komad
  • kivi - 1 komad
  • čokoladne loptice - jedna šaka
  • keks - 3 - 4 komada, namrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu duboku posudu sipamo kesicu šlaga u prahu i mleko i mikserom mutimo dok se ne zgusne.

Nakon što se zgusne, ostavljamo u frižideru da se stegne.

U jednu posudu stavljamo 800 ml mleka, šećer i ostavljamo da smesa provri.

U jednoj maloj posudi rastvaramo skrob i sipamo u vrelo zaslađeno mleko.

Mešamo, da se ne stvore grudvice.

Nakon što je gotovo, ostavljamo da se prohladi, sipajući smesu u posudu za pečenje, da bude brže.

Otvaramo kore za tortu, podelimo ih na tri dela pažljivo, da ih ne polomimo.

Uzimamo tanjir za serviranje.

Odozdo stavljamo nekoliko kašika skroba, da se kora ne mrda i pomoću viljuške je izbušimo.

Pomoži jedne kašike sipamo mleko preko kore i stavljamo pola krema za tortu, rasporedimo dobro.

Stavljamo drugu koru i ponavljamo isto.

Red je na treću koru.

Preko nje sipamo mleko pomožu kašike.

Pomoću špatule raspoređujemo pavlaku odozgo i sa strane torte.

Nakon što dobro oblikujemo celu voćnu tortu prelazimo na ukrašavanje torte.

Namrvimo keks i stavljamo sa strane.

Odozgo ređamo voće i male čokoladne loptice.

Stavljamo voćnu tortu na dva sata u frižider da se stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar