Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina Iberiko sa bukovačom

Svinjetina Iberiko sa bukovačom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Svinjetina Iberiko sa bukovačom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Bukovača i svinjetina - neočekivano dobra i očaravajuća kombinacija, koja nijednog muškarca neće ostaviti ravnodušnim"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 400 g, Iberiko
  • bukovača - 200 - 250 g
  • crni luk - 200 g, 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz pire - 4 kašike, pune
  • viski - 200 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • cimet - 1 prstohvat
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso Iberijskih svinja, osim što je veoma ukusno, ima sposobnost da filtrira masnoće u tkivu. To ga čini izuzetno mekanim. Ako nemate takvo meso i ne možete da ga kupite, koristite obično svinjsko meso belih vrsta svinja, od delova koji su prošarani masnoćom.

Nasecite meso na velike komade i začinite ih biberom i kašikom smeđeg šećera. Prelijte alkoholom (viskijem) i ostavite da odstoje 2-3 sata.

Pečurke bukovače očistite i nasecite na krupno.

Luk, papriku i jednu šargarepu usitnite u blenderu i stavite ih da se prže u ulju. Dodajte im i drugu šargarepu nasečenu na kolutove.

Sve dinstajte nekoliko minuta i tada dodajte paradjz pire, zatim meso sa alkoholom. Pržite 2-3 minuta u otvorenoj posudi, zatim posolite, dodajte oko 1 šolje vode ili bujona i dinstajte oko 35 minuta na umerenoj vatri.

Pratite nivo tečnosti i ako treba, dodajte malo bujona ili vode.

Dodajte bukovače za kraj i za jak ukus i ostavite ih da se pripreme oko 12 minuta.

Probajte da li je svinjetina kuvana, jer vreme pripreme i dinstanja u sosu zavisi od veličine i debljine komada.

Poslužite aromatičnu svinjetinu Iberiko sa bukovačom toplu sa sveže ispečenim hlebom i lepom salatom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: