Posne punjene paprike

VecaVeca
Kuvar
349
9
1k
27
4
04/02/2020
"Dosadilo vam je meso? Evo idealnog recepta za vas!"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano394
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • ulje - po potrebi
  • crni luk - 3 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • pirinač - 300 g
  • soja - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 2 kašike
  • začini - po ukusu (so, biber, univerzalni začin)
  • i još
  • paprika babura - 14 komada
  • paradajz - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati rendanu šargarepu, upržiti, zatim dodati opran, oljušten i iseckan paradajz. Kratko propržiti.

Pirinač skuvati u posoljenoj vodi, ocediti ga i dodati u uprženu smesu. Soju potopiti u hladnoj vodi i kad nabubri procediti je, dodati u šerpu sa smesom, kratko propržiti (po potrebi dodati ulje). Posoliti, pobiberiti po ukusu, umešati univerzalni začin i alevu papriku. Izmešati, skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Paprike oprati, očistiti od peteljki i semenki i napuniti ih nadevom. Zatvoriti ih kolutovima paradajza.

U pleh usuti malo vode i malo ulja, poređati pripremljene paprike.Prekriti ih alu-folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Zatim foliju skloniti i paprike peći na 180 stepeni još 40 minuta.

Goyove paprike izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, pa poslužiti.

Savet: Svež paradajz koji se upržava, možete zameniti pasiranim paradajzom, a punjene paprike možete zatvoriti opranim, oljuštenim i na kolutove isečenim krompirom - u slučaju da nemate svež paradajz.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar