Način pripreme
Isecite tikvice na četvrtine po dužini. Od jedne tikvice narendajte duge lente.
Četvrtine isprćite dok ne postanu zlataste u zagrejanom ulju. Izvadite ih na kuhinjski ubrus, da se ocedi suvišna masnoća.
Stavite oko liter posoljene vode da provri. Blanširajte lente tikvice 2-3 minuta.
Umutite žicom na kratko jaja, sipajte sveže mleko i dodajte narendan parmezan. Homogenizujte dobro sastojke.
Podmažite pogodnu posudu za pečenje maslinovim uljem. Poređajte lente na dasku. U sredinu svake stavite po 3-4 isprežene četvrtine tikvica. Uvijte lentu tako da dobijete svežanj.
Poređajte u posudu za pečenje. Možete da napravite i drugi red. Prelijte umućenom smesom od jaja.
Pecite gratin na 200 stepeni, dok ne dobije zlatastu boju.
Servirajte jelo toplo!