Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Efektan gratin sa tikvicama

Efektan gratin sa tikvicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Efektan gratin sa tikvicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dajemo vam super ideju kako da unesete raspoloženje u svoje tanjire - poslužite se"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • parmezan - 100 g, narendan
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na četvrtine po dužini. Od jedne tikvice narendajte duge lente.

Četvrtine isprćite dok ne postanu zlataste u zagrejanom ulju. Izvadite ih na kuhinjski ubrus, da se ocedi suvišna masnoća.

Stavite oko liter posoljene vode da provri. Blanširajte lente tikvice 2-3 minuta.

Umutite žicom na kratko jaja, sipajte sveže mleko i dodajte narendan parmezan. Homogenizujte dobro sastojke.

Podmažite pogodnu posudu za pečenje maslinovim uljem. Poređajte lente na dasku. U sredinu svake stavite po 3-4 isprežene četvrtine tikvica. Uvijte lentu tako da dobijete svežanj.

Poređajte u posudu za pečenje. Možete da napravite i drugi red. Prelijte umućenom smesom od jaja.

Pecite gratin na 200 stepeni, dok ne dobije zlatastu boju.

Servirajte jelo toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: