Način pripreme
Za ćuftice sameljite u blenderu ili multipraktiku šaragrepe, peršun, hleb i beli luk.
Prebacite u posudu i pomešajte sa mlevenim mesom, prezlama, jajetom, svežim mlekom i začinima.
Od ove smese oformite okrugle loptice-ćuftice veličine malo veće od oraha, mažući ruke da vam se ne lepe.
Uvaljajte u brašno svaku lopticu i poređajte u namazanu ili papirom pokrivenu posudu za pečenje.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10 minuta, nakon toga okrenite svaku ćufticu i pecite još 5-6 minuta.
Za sos iseckajte na sitno luk i beli luk i dinstajte ih 5-6 minuta u maslinovom ulju.
Stavite koncentrat paradajza i kuvajte još minut-dva.
Sipajte vino i ostavite otvoren poklopac, da ispari alkohol, nakon toga stavite vodu, kocku bujona i začinite solju i začinima.
Ostavite da se krčka nekoliko minuta dok se malo ne redukuje i pokrijte ćuftice sosom.
Ja ih prebacujem i manju posudu.
Gurnite ponovo u rernu na 15 minuta na istu temperaturu (180 stepeni).
Gotovo jelo pospite svežim, iseckanim peršunom i servirajte toplo.
Prijatno!