Prženi pileći žilijen

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
19/02/2020
"Pileće štapiće možemo da jedemo neprestano, omiljeni su nam "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • luk - 1 glavica, srednja
  • paprike - 300 g (različitih boja)
  • biber - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 prstohvat (može i ljuta)
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • celer - 2 prstohvata, u prahu
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje (ili svež korijander)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite pileći file. Isecite masnoće sa krajeva ili žile i isecite na tanke i duge tračice oko 4-5 cm. Uvaljajte žilijen sa malo soli, sokom od limuna, biberom i alevom paprikom.

2. Iseckajte luk na sitno, a paprike na kocke. Zapržite ih dok ne omekšaju u maslinovom ulju, nakon toga dodajte pileće štapiće i pržite i njih dok ne postanu mlečno belo i dobiju veoma blagu preplanulost.

Nemojte prepržiti, jer belo pileće meso nema potrebu za dugom termičkom obradom i postalo bi suvo.

3. Servirajte jelo posuto iseckanim svežim peršunom ili korijanderom.

Jedite sa svežom salatom ili kao nadev za pite ili fahitas.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar