Način pripreme
1. Iseckajte na veoma sitno praziluk, beli luk i struk celera. Možete da ih sameljete u blenderu. Isecite meso i pečurke na male kocke.
2. Zagrejte ulje sa jednom-dve kašike pačije masti na umerenoj vatri i zapržite povrće. Mešajte jer praziluk lako zagori.
3. Nakon oko 3-4 minuta dodajte meso sa prstohvatom soli, pečurke i preostalu mast i zapržite sa svim preostalim.
4. Sipajte 1, 2 litara vode i ostavite čorbu da se krčka na umerenoj vatri, dok se meso ne skuva i ne postane krhko.
5. Sipajte rezanca, još malo soli, ako je neophodno i nastavite kuvanje onoliko vremena koliko je potrebno da rezanca imekšaju - 3-4 minuta ili prema uputsvu na pakovanju.
6. Sklonite sa vatre i dolijte vodu do gustine po vašoj želji, nemojte preterano razređivati. Na taj način temperatura čorbice će direktno spasti i moći ćete odmah da je začinite, ne čekajući da se ohladi.
7. Za zapršku umutite jaje sa kiselim mlekom i malo soli. Temperaturu podesite sa nekoliko kutlača toplog bujona i sipajte sve u čorbu u tankom mlazu.
8. Promešajte i sipajte u posudice. Svaku porciju pospite sveže iseckanim peršunom i mlevenim biberom.
9. Servirajte ukusnu čorbu od pačijeg mesa vruću. Dobro je da je konzumirate odmah, jer ako se eventualno pregreje postoji rizik da se jaje iz zaprške preseče. To može da se izbegne samo ako umesto celog jajeta koristite dva žumanca.
Prijatno!