Način pripreme
Od nabrojanih sastojka zamesite meko testo. Ostavite ga pola sata na toplom da naraste. Za to vreme napravite nadev.
Isecite praziluk na sitno. Istopite mast u tiganju. Dodajte praziluk i zapržite dok ne omekša.
Stavite mleveno meso i sačekajte da se dobro zaprži.
Dodajte paradajz pire i začine. Sačekajte nekoliko minuta i isključite. Sačekajte da se ohladi.
Razvijte testo na tanko. Namažite ga mekim maslacem. Rasporedite nadev po celoj površini. Pospite kačkavaljem, kiselim krastačićima i maslinama.
Uvijte u rolat. Isecite na panjiće, od kojih ćemo oblikovati našu ukusnu pogaču.
Stavite ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, na odstojanju.
Ostavite da naraste još jednom na toplom pola sata.
Namažite žumancem, uljem i svežim mlekom. Pecite pogaču sa mesom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Izvadite, ostavite blago da se ohladi i razlomite na parčiće.