Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ćufte»Ljute pileće ćuftice

Ljute pileće ćuftice

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ljute pileće ćuftice
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Da bismo pomogli domaćim prizvođačima piva, pripremili smo ove odlične ljute pileće ćuftice"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g od grudi i batak bez kože (50/50)
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 3 - 4 supene kašike, u prahu
  • hleb - 1 i 1/2 kriške belog, samo sredinu
  • so - 1 kašičica, puno ili po ukusu
  • beli luk - 1 kašičica, puna, u prahu
  • muskatni oraščić - 2 prsohvata, fino sveže izrendan
  • kajenska paprika - 4 suve paprike (ili čili paprike po ukusu)
  • biber - 3 prstohvata, sveže samleven
  • belo vino - za mariniranje pilećeg mesa po želji
  • luk - 1 glavica za marinovanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi ćuftice bile krhkije i sočnije, preporučujem prethodno mariniranje mesa. Ako nemate vremena, možete propustiti ovaj korak.

Isecite meso i luk na komade i prelijte belim vinom, tako da ih pokriva. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru jedan dan.

Marinovano pileće mso sameljite u mašinici za mlevenje mesa sa ne mnogo sitnim nastavkom da ne bismo dobili kašu.

Stavite u njega sodu za hleb, prethodno natopljenu u mleko ili vodu i oceđena.

Razbijte jaje i začinite belim lukom u prahu, solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sitno isecite ljute papričice, naš glavni sastojak.

Zamesite mleveno meso i stavite u frižider dobro pokrivene, da stoje 2-3 sata.

Vlažnim rukama oblikujte okrugle spljeskane pileće ćuftice i pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju u ugrejanom tiganju sa malo masnoće.

Servirajte ljute pileće ćuftice sa omiljenom salatom ili prilogom u zavisnosti od sezone.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: