Način pripreme
Svi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo. Ali ovde ću vam predložiti nešto drugačije što sam otkrila, jedna drugačija kombinacija, koja takođe otvara njegov miris i čini ga neodoljivom, ne treba da pravimo kontrast sa slatkim.
Lepo je što se ovakva predjela ili meze pripremaju brzo i lako, a u isto vreme imaju prefinjen izgled dostojan specijalnih trpeza.
Jedini uslov je da se prirpemi neposredno pre serviranja, zato što treba da se servira i konzumira toplo.
Prvo uključite rernu da se ugreva do 200 stepeni i za to vreme sve pripremite.
Iseckajte orahe i isecite na tanke kriške beli luk, skinite ljutu unutrašnjost da ne bude mnogo napadno.
Sir kamamber ima tvrdu koricu, sloj - uz pomoć oštrog noža je odsecite u gornjem delu, otvarajući poklopac.
U kremastu nežnu unutrašnjost sira stavite beli luk, pritiskajte ga lagano prstima. Isto uradite i sa orasima.
Pospite ruzmarinom i zatvorite poklopcem.
Uvijte kamamber u mali sloj papira za pečenje i posle u aluminijumsku foliju. Stavite u odgovarajući pleh i stavite u ugrejanu rernu na 10-12 minuta.
Kad izvadite iz rerne, nemojte odvijati odmah, sačekajte bar 2-3 minuta, nakon toga skinite aluminijumsku foliju, a papir za pečenje samo odvijte.
Zajedno sa papriom možete staviti u odgovarajući duboki tanjir ili da stavite u drvenu kutiju ili u kojoj se prodaje svaki takav sir.
Kod ove vrste pečenje ili tačnije ugrevanja, korica pečenog Kamambera ostaje tvrda, a unutrašnjost se rastapa i upije miris belog luka, ruzmarina i maslinovog ulja.
Čudesno za mazanje na prepečeni hleb.
Prijatno!