Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasima

Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Gurmanski predlog za posebne trenutke - priprema se lako, a ukus je božanstven"

Potrebni sastojci

  • kamamber - 200 - 250 g, ceo krug
  • orasi - 2 komada, celi
  • beli luk - 1 čen
  • ruzmarin - 2 - 3 prstohvata
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • biber - 1 prstohvat, sveže samleven
  • hleb - prepečene kriške za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Svi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo. Ali ovde ću vam predložiti nešto drugačije što sam otkrila, jedna drugačija kombinacija, koja takođe otvara njegov miris i čini ga neodoljivom, ne treba da pravimo kontrast sa slatkim.

Lepo je što se ovakva predjela ili meze pripremaju brzo i lako, a u isto vreme imaju prefinjen izgled dostojan specijalnih trpeza.

Jedini uslov je da se prirpemi neposredno pre serviranja, zato što treba da se servira i konzumira toplo.

Prvo uključite rernu da se ugreva do 200 stepeni i za to vreme sve pripremite.

Iseckajte orahe i isecite na tanke kriške beli luk, skinite ljutu unutrašnjost da ne bude mnogo napadno.

Sir kamamber ima tvrdu koricu, sloj - uz pomoć oštrog noža je odsecite u gornjem delu, otvarajući poklopac.

U kremastu nežnu unutrašnjost sira stavite beli luk, pritiskajte ga lagano prstima. Isto uradite i sa orasima.

Pospite ruzmarinom i zatvorite poklopcem.

Uvijte kamamber u mali sloj papira za pečenje i posle u aluminijumsku foliju. Stavite u odgovarajući pleh i stavite u ugrejanu rernu na 10-12 minuta.

Kad izvadite iz rerne, nemojte odvijati odmah, sačekajte bar 2-3 minuta, nakon toga skinite aluminijumsku foliju, a papir za pečenje samo odvijte.

Zajedno sa papriom možete staviti u odgovarajući duboki tanjir ili da stavite u drvenu kutiju ili u kojoj se prodaje svaki takav sir.

Kod ove vrste pečenje ili tačnije ugrevanja, korica pečenog Kamambera ostaje tvrda, a unutrašnjost se rastapa i upije miris belog luka, ruzmarina i maslinovog ulja.

Čudesno za mazanje na prepečeni hleb.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: