Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Krem čorba od pasulja sa ruzmarinom i maslinovim uljem

Krem čorba od pasulja sa ruzmarinom i maslinovim uljem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871882k124
Krem čorba od pasulja sa ruzmarinom i maslinovim uljem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
18/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Krem čorba od pasulja sa ruzmarinom i maslinovim uljem - još jedna stvar sa kojom se Italija ističe u kulinarstvu"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • ruzmarin - 3 - 4 iglice
  • beli luk - 1 mali čen
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj na 12 sati, nakon toga ga operite, sipajte novu hladnu vodu i stavite na vatru

Iseckajte luk, šargarepu, celer. Dodajte ih u šerpu. Kuvajte dok pasulj ne bude gotovo.

Pasirajte gotovu čorbu dok ne postane glatka. Isecite sitno beli luk sa ruzmarinom. Začinite čorbu.

Servirajte čorbu od pasulja toplu, ukrašenu iglicama ruzmarina i prelivenu sa malo maslinovog ulja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: