bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja bez mesa

Lazanja bez mesa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
694
371
Lazanja bez mesa
11/04/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Protiv naših principa je da ne jedemo lazanju, posebno ako je tako ukusna"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kolutove. Posolite ih i ostavite oko 20 minuta da se odvoji gorki sok i tada isperite.

Osušite kolutove patlidžana i premažite ih maslinovim uljem i ponovo ih lagano posolite. Lagano ih ispržite u tiganju sa obe strane.

U istom tiganju sa malo maslinovog ulja upržite izgnječite beli luk na kratko, posolite i dodajte 2 prstohvata šećera, biber, origano i naseckani bosiljak.

Premažite posudu u kojoj ćete rešati lazanju i sipajte malo od sosa na dno. Poređajte red patlidžana, pospite izmrvljenim sirom i redom kora za lazanju.

Odozgo pospite narendani kačkavalj i ponovo patlidžan. Ređajte na ovaj način dok ne potrošite količine, a možete da dodajete malo maslinovog ulja između redova.

Na kraju pospite obilno sirom, kačkavaljem i izmrvljenim dvopekom, kako bi se formirala hrskava korica.

Ispecite lazanju bez mesa u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: