Domaći hleb sa hrskavom koricom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
17/04/2020
"Ne kupujte već napravite - sjajan domaći hleb "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • kvasac - 20 g (1/2 kocke)
  • voda - 350 ml (mlaka)
  • so - 1 kašika (ravna)
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika (može i ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte vodu i rastvorite u njoj kvasac i šećer. Ostavite 10 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Prosejte brašno sa solju i napravite udubljenje.

Dodate u brašno smesu sa kvascem i maslinovim uljem.

Zamesite meko i nelepljivo testo za hleb i oblikujte ga u loptu.

Pospite posudu u kojoj ćete peći sa brašnom. Stavite testo i odozgo takođe pospite brašnom pomoću sita.

Ostavite da naraste, dok ne udvostruči svoj obim. Može i u rerni, koju uključite na 30-40 stepeni.

Nakon što testo naraste oštrim nožem napravite nekoliko razreza.

Pecite ovaj ekonomičan hleb u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 30 minuta.

Nakon toga ohladite domaći hleb sa hrskavom koricom na rešetki.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar