Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Mekana štrudla sa makom

Mekana štrudla sa makom

SanjaSanja
Šegrt
115701951
Mekana štrudla sa makom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Mekana štrudla sa makom vraća nas u najlepše dane detinjstva"

Potrebni sastojci

  • mleko - 250 ml
  • kvasac - 20 g
  • žumance - 3 komada
  • mast - 100 g
  • brašno - 550 g
  • mleveni mak - 300 g
  • šećer - 220 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • vrelog mleka - 200 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati mleveni mak, šećer i vanilin šećer. Preliti vrelim mlekom i dobro promešati, ostaviti da se fil dobro ohladi.

U toplo mleko dodati kvasac, kašičicu brašna i šećera. Ostavite 15minuta da smesa nadođe.

U posudu staviti mast, 3 kašike šećera i žumanca, izmešati, a zatim sipati mleko sa kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostavite 30 minuta da naraste.

Testo podeliti na pola, svaki deo posebno razvući na papiru za pečenje. Staviti pola fila i uviti.

Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje, a onda uradite na isti način i sa drugom štrudlom.

Pomešajte 1 žumance sa malo šećera u prahu za premazivanje štrudle, zatim ubacite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 40 minuta.

Kad se mekana štrudla sa makom ohladi, iseći je na parčad i posuti šećerom u prahu ili uvaljati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: